Lifestyle

Parabenen, sulfaten, siliconen en microplastics vrij, wat houdt dit in?

Leer Revitaltrax beter kennen!

Graag wil ik je vertellen welke belangrijke eigenschappen van Revitaltrax mij hebben laten kiezen om samen te werken met dit merk. Revitaltrax is vrij van parabenen, sulfaten, siliconen en microplastics. Deze termen heb je vast wel eens voorbij zien komen in de media, maar waarom is het belangrijk dat producten vrij zijn van deze stoffen? Ik leg het je graag uit!

Parabenen

zijn chemische stoffen met conserverende eigenschappen, erg gunstig om de houdbaarheid van cosmetische producten te vergroten en besmettingen met micro-organismen tegen te gaan. Echter zijn de meningen over de veiligheid en de risico’s van parabenen sterk verdeeld. Parabenen kunnen door de huid dringen en daar blijven zitten. Bepaalde stoffen kunnen zich hechten aan oestrogeenreceptoren en de werking van het vrouwelijk hormoon (oestrogeen) imiteren. Dit zou kunnen leiden tot de groei van hormoongevoelige tumoren. Ondanks vele onderzoeken, is er nog geen ijzersterk bewijs dat het gebruik van parabenen echt zo nadelig is. Toch neemt Revitaltrax geen risico en houden zij de producten parabenen vrij, dat geeft mij als huidexpert en gebruiker een fijn gevoel.

Sulfaten

kom je vooral tegen in reinigende producten die vet en vuil verwijderen. Ze zorgen voor een goede verspreiding van het product. Wist je dat een schuimreiniging helemaal niet belangrijk of nodig is? Het wordt echter wel vaak geassocieerd met een schoon gevoel waardoor mensen het fijn vinden. Sulfaten zijn zo krachtig dat niet alleen vuil verwijderd, maar ook de natuurlijke beschermlaag van de huid kan aantasten. Wanneer de natuurlijke beschermlaag is aangetast, krijg je last van een erg geïrriteerde en droge huid. Daarnaast is je huid minder in staat zich te beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf waardoor ze meer kans loopt op schade en infecties.

Siliconen

zijn kunstmatige stoffen die erg bestendig zijn tegen invloed van zuurstof, temperatuur, licht en bacteriën. Dit zijn erg gunstige eigenschappen voor een ingrediënt in cosmetica. Siliconen worden in crèmes gebruikt om een beschermend laagje op de huid te vormen waardoor allergenen en irriterende stoffen de huid lastiger kunnen binnendringen. Daarnaast zorgt het laagje ervoor dat er minder vocht uit de huid verdampt, wat een bijdrage zou moeten leveren aan de hydratatie van de huid. Echter is het in werkelijkheid zo dat de huid wordt afgesloten en siliconen zelf verder geen voedende eigenschappen hebben. Het laagje zorgt ervoor dat de afvalstoffen die de huid produceert niet weg kunnen en lekker blijven broeien onder het laagje wat voor verstoppingen en onzuiverheden zorgt. Daarnaast houdt het laagje dus ook stoffen buiten die de huid juist wel voeden. Ik heb dus liever geen siliconen in mijn verzorgingsproducten!

Microplastics

zijn hele kleine deeltjes van plastic welke nauwelijks afbreekbaar zijn. Microplastics zorgen er voor dat zonnebrandcrème beter waterresistent is, shampoo de juiste dikte krijgt en dat zowel tandpasta als scrubs een schurende werking hebben. Deze microplastics stromen zo via ons badkamer put, door de waterzuiveringsinstallaties, de oceaan in en dragen zo bij aan de ‘Plastic Soep’ welke enorm schadelijk is voor alle zeedieren. Een scrubbeurt kan tot wel 100.000 plastic deeltjes in het milieu brengen… Niet alleen zijn microplastics schadelijk voor het milieu, ze bevatten hormoon verstorende eigenschappen waardoor ze schadelijk zijn voor onze gezondheid wanneer ze in ons lichaam belanden. Er zijn veel natuurlijke vervangers voor microplastics waar ik en Revitaltrax liever voor kies, we hebben tenslotte maar één planeet!

Dat de producten van Revitaltrax dierproefvrij zijn is voor mij de kers op de taart. Wereldwijd wordt het aantal proefdieren helaas nog steeds geschat op 115 miljoen, ze worden enorm slecht behandeld en vaak gedood na de test terwijl het steeds meer duidelijk wordt dat dierproeven weinig opleveren! Ik wil hier geen deel van uitmaken en Revitaltrax gelukkig ook niet.

Skin Cleanser with Tea Tree Oil 100 ml

 18,95 incl. btw
Toevoegen aan winkelwagen

Retinol Night Cream 50 ml

 24,95 incl. btw
Toevoegen aan winkelwagen

Hyaluronic SPF30 Day Cream 50 ml

 24,95 incl. btw
Toevoegen aan winkelwagen

Retinol Serum 30 ml

 29,95 incl. btw
Toevoegen aan winkelwagen

De belangrijkste kernwaarde van Revitaltrax heb ik nu met jullie kunnen delen, maar wat de producten voor jouw huid kunnen betekenen, dat lees je in mijn volgende blogs!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *