Geen categorie

Mooi oud worden

Maar wat gebeurt er precies in onze huid naarmate we ouder worden?

De natuurlijke veroudering begint al op ons 25ste (whaaat?! Ja, helaas is het waar..). Vanaf deze leeftijd begint de productie van collageen, elastine en hyaluronzuur langzaam af te nemen. Collageen is een eiwit die de huid stevig maakt, een belangrijke bouwstof van het bindweefsel. Hyaluronzuur is een eiwit wat zich ook in het bindweefsel bevindt, de afname hiervan zorgt zowel voor volume als vochtverlies wat bijdraagt aan die eerste fijne lijntjes. Elastine is een vezel welke zorgt voor de rekbaarheid en veerkrachtigheid van de huid, hoe minder deze vezel aanwezig is, hoe beter de rimpel in het gezicht blijft staan nadat je een mimiekspier hebt gebruikt. De afname van deze drie belangrijke elementen zorgt voor een verslapte en dunne huid waar adertjes doorheen schijnen.

Een ander kenmerk bij huidveroudering is dat de bovenste huidlaag (de opperlaag) steeds dunner wordt, het aantal levende cellen neemt af en het aantal dode huidcellen neemt toe. Dit resulteert in een erg doffe en grauwe huid, maar ook in erg kwetsbare huid. De huid is gevoeliger voor negatieve invloeden van buitenaf en zal extra goed beschermd moeten worden tegen de zon en uitdroging. Deze kwetsbare huid is minder in staat om schade te herstellen waardoor de welbekende ouderdomsvlekken zullen ontstaan. Ouderdomsvlekken zijn pigmentvlekken, deze schade is vroeger al opgelopen, de verstoring in het pigment is aanwezig gebleven diep in de huid en komt tot uiting wanneer de huid minder weerstand kan bieden.

Anti-Aging Collageen Complex (90 sticks)

 99,95 incl. btw
Lees meer

Anti-Aging Collageen Complex (60 sticks)

 72,00 incl. btw
Lees meer

Wat kan je doen om met een gezonde huid oud te worden?

De huid beschermen tegen de zon is het allerbelangrijkste bij het behouden van een mooie en gezonde huid, we kunnen het niet vaak genoeg zeggen! Niet alleen veroorzaakt de zon verstoringen in het pigment, het zorgt ook voor afbraak van elastine en collageen wat resulteert in versnelde huidveroudering!

Daarnaast is het belangrijk dat de huid vitaal blijft en dat tekorten worden aangevuld. Dit doe je door producten te gebruiken die de huid stimuleren actief te blijven. Zo zijn er ingrediënten die de productie van collageen en hyaluronzuur kunnen stimuleren waardoor de huid zichzelf aansterkt. In de producten van Revitaltrax vind je alles wat je nodig hebt om de huid actief en gezond te houden. Denk aan antioxidanten (vitamine A, B, C, E), hyaluronzuur en Q10 om huid te verstevigen, verschillende zonnefilters om de huid te beschermen en voedende vetten om uitdroging te voorkomen. Daarnaast biedt Revitaltrax de mogelijkheid om het tekort aan collageen van binnenuit op te vullen met het Collageen Complex supplement, hoe dit werkt leg ik graag in mijn volgende blog uit!

Elke huid heeft andere behoeftes, maar met Revitaltrax hebben we alles in huis om samen mooi oud te worden. Voel je vrij om mij een e-mail te sturen voor persoonlijk advies. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *